İlk kez 1952 yılında uygulanan medikal estetik müdahalelerden biri olan mezoterapi pek çok farklı problemin gayet konforlu bir süreç eşliğinde ortadan kalkmasını sağlıyor. Cilt yenilemeden spor yaralanmalarına, selülitten yara izlerine kadar pek çok alanda bu yöntemden faydalanılabildiğini söyleyebiliriz. Mezoterapi işleminin temeli, kişinin özel ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan karışımın cildin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile iletilmesi prosedürüne dayanıyor. Bu sayede cilt altında bulunan kollajen, elastin gibi yapılar uyarılıyor ve kan dolaşımı hızlanıyor. 

Mezoterapi fiyatları ile ilgili veya yapılan işlemler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşın.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır? 

Çok sayıda farklı sorunun kısa zamanda ortadan kalkması için mezoterapi tedavisine başvurulabiliyor. Ülkemizde ve dünya genelinde bu yöntemin sıklıkla uygulandığı durumları kısa bir liste halinde aktarabiliriz: 

  • Ciltte yaşlanma ve sarkma olması 
  • Cilt lekeleri
  • Deride çatlaklar olması
  • Selülit 
  • Kilo kaybı 
  • Göz altında morluklar ve torbalar olması
  • Saç dökülmesi 
  • Deride pigment yetersizliği olması 
  • Akut ya da kronik ağrılar 
  • Spor ya da egzersize bağlı yaralanmalar olması 

Bu yöntem özellikle yüz bölgesinde mevcut olan sorunlar nedeniyle tercih ediliyor. Yukarıda sıralanan problemlerin yanı sıra daha farklı ve spesifik sorunlar olduğunda da doktorun onayı ile mezoterapi uygulaması tercih edilebilir. 

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanamaz?

Her ne kadar yüz mezoterapisi ya da vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen sorunlar nedeniyle uygulanan mezoterapiden çok geniş bir hasta grubu faydalanabiliyor olsa da bazı kişiler için bu yöntemin uygun olmadığını belirtmemiz gerekir. Bu kişilere şu örnekleri verebiliriz:

  • Anne adayları 
  • Emziren anneler 
  • Daha önce felç geçirmiş olanlar 
  • Kanser hastalığına sahip olanlar 
  • Kanda pıhtılaşma sorunu yaşayanlar 
  • Ürtiker hastaları 
  • Tedavide kullanılacak ilaçlara alerjisi olanlar 
  • Kalp hastalığı olanlar 
  • Cildinde aktif enfeksiyon olanlar 

Mezolift (Yüz Mezoterapisi) Yönteminde Kullanılan Malzemeler 

Bu yöntemde kan dolaşımının hızlanması, cildin uyarılması gibi çeşitli amaçlar bulunuyor ve kullanılan malzemeler de bu doğrultuda belirleniyor. Genel olarak hyaluronik asit vitamin A,  vitamin B1, B2, B3, B5, B6, vitamin C kullanıldığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda  magnezyum, selenyum, çinko, amino asitler, nükleik asitler, alfa lipoik asit, glutatyon ve bakır DMAE de kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. 

Mezoterapinin Yan Etkileri Neler? 

Elbette bu yöntemden faydalanmak isteyen hastalar yöntemin ne gibi yan etkileri olduğunu da merak ediyor. Yan etki noktasında çok ciddi sorunlardan söz edemeyiz. Sadece enjeksiyonun yapıldığı cilt bölgesinde hafif kızarıklık ve morarma meydana gelebilir. Ancak bu durum geçicidir ve 1 – 2 gün içerisinde hem kızarıklık hem de morluk kendiliğinden ortadan kalkar. 

Bunun dışında kayda geçmiş herhangi bir yan etki bulunmuyor. Sadece mezoterapi yönteminde kullanılan materyallere karşı alerjisi olan kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Bu durumda vücut alerjik reaksiyon gösterebilir. 

İşlem Süreci

  • Yüz bölgesine bu işlemin yapılması durumunda öncelikle uygulama yapılacak olan bölgenin temizlenmesi, dezenfekte edilmesi gerekir
  • İşleme başlamadan yaklaşık olarak 15 dakika önce cilde anestezik krem sürülür
  • Kişinin yaşadığı probleme, genel sağlık durumuna uygun şekilde hazırlanan karışım son derece ince iğnelerle cilt altına enjekte edilir ve bu işlem sırasında hastanın herhangi bir acı hissetmesi mümkün olmaz
  • Mezolift yani yüz mezoterapisi ilk etapta 1 hafta ile 4 hafta arasında geçen sürelerde bir periyot izlenerek yapılır
  • 1-6 seans uygulama yapıldıktan sonra 3 – 6 ayda 1 defa olmak kaydıyla tekrar seansları uygulanır 
  • Yüz mezoterapisinin sonuçları yapılan ikinci seansın ardından görülmeye başlanır 
  • Tedavinin tamamlanmasının ardından sonuçlar görülmeye devam eder

İşlem Sonrası

  • Bu işlem klinik istirahate yada evde istirahat etmeye gerek olan bir tedavi olmadığından hastanın aynı gün evine, işine dönmesi mümkündür
  • Oluşan hafif morluklar makyajla kolaylıkla kapatılabilir 
  • Enfeksiyon riski çok düşüktür ancak yine doktor tarafından antibiyotik ilaç reçete edilmesi de söz konusu olabilir 
  • İşlemin yapıldığı gün uygulama yapılan bölgeye darbe almamaya özen gösterilmelidir
  • Cilt altına enjekte edilen materyaller cildin çok daha dinlenmiş, sağlıklı ve taze görünmesini sağlar 
  • İşlem sonrasında cildin elastikiyeti artar ve beraberinde ciltte mevcut olan sarkma da azalır
  • İşlem sayesinde kan dolaşımı arttığından deride oluşan hafif kırışıklıklar azalır 
  • Cilt çok daha aydınlık bir görünüm kazanır 
  • Bu tedavi tekrarlanabilme özelliğine sahiptir ve her yaş grubu için idealdir

Yüz Mezoterapisi Farklı Tedavilerle Kombine Edilebilir mi? 

Birkaç farklı sorundan şikayet edenler ya da uygulanan tedaviden daha etkin bir sonuç bekleyenler yöntem olarak mezoterapinin yanı sıra farklı bir yöntemin de uygulanma olasılığını merak ediyor. Bu yöntemle beraber PRP metodu ve dermaroller uygulanabilir. Bu sayede çok daha başarılı bir sonucun elde edilmesi de mümkün olacaktır. Bununla birlikte dolgu işleminden faydalanmak isteyenler de bu işlemden önce ya da sonra mezolift uygulaması yaptırabilir. 

Elbette cilt altındaki durum ve mevcut cilt problemine göre kombine edilebilecek işlemler değişebilir. Bu konuda doktorunuza danışabilir, tarafınıza daha detaylı bilgi aktarılmasını sağlayabilirsiniz. 

Mezoterapi Neden En Sık Yüz Bölgesine Uygulanıyor? 

Çok sayıda kişinin donuk ve aynı zamanda parlaklığını kaybetmiş bir cilt yapısına sahip olduğu biliniyor. Beslenme tarzı, yaşam şekli, güneşi çevresel faktörler, cilt temizliğinin ve bakımının ihmal edilmesi gibi onlarca neden, kısa zamanda cilt yapısında bozulmalara yol açıyor. Üstelik bu sorunda sadece kadınlar değil erkekler de şikayetçi! Dolayısıyla mezoterapi uygulamaları özellikle yüz bölgesi için tercih ediliyor. Hem kadın hem de erkekler için uygulanabiliyor.

Sadece mevcut sorunu ortadan kaldırmak için değil, yaz güneşinin cilde vereceği zararlar noktasında önlem almak için de bu işlemden faydalanabilir. 

Güneş lekeleri ciltte en uzun süre kalan ya da bir başka deyişle en inatçı lekelerden biridir. Ancak bu işlemde kullanılan materyallere bağlı olarak güneş lekelerinin ortadan kaldırılması da mümkün olabiliyor. Bununla birlikte ciltte oluşan sivilce, yara, yanık izlerinin yok edilmesi gibi amaçlarla da bu işlemden rahatlıkla istifade edilebiliyor. 

Saç Mezoterapisi Nedir?

Mezoterapi yöntemi saç dökülmesi problemi yaşandığında da sıklıkla tercih ediliyor. Kellik problemine karşı uygulanan tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilen bu işlem saç dökülmesini engelleyebiliyor. Sağlıklı saç köklerine sahip olmak için saç derisinin en önemli vitamin, mineral ile besin ihtiyaçlarını karşılayan bu yöntemden kadınlar ve erkekler faydalanabilir. Aynı zamanda bölgesel saç sorunu yaşayanlar için de saç mezoterapisi en ideal ve en konforlu tedavi seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu yöntemde saç dökülmesini önleyen unsur, enjektör yardımı ile saç derisine gönderilen sıvı oluyor. Bu materyaller hücre metabolizmasını hızlandırıyor ve enfeksiyonları da ortadan kaldırabiliyor. 

Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırıyor olması da büyük bir önem taşıyor. Çünkü kan dolaşımının hızlanması saç folliküllerini de olumlu yönde etkiliyor. Saçlar bir süre sonrasında daha güçlü, daha canlı, daha hacimli bir form kazanıyor. 

Bu yöntemde saçlı deriye enjeksiyon işleminin yapılmasında kullanılan iğneler son derece incedir. Saçlı derinin sadece 2 mm – 3 mm altına enjeksiyon işlemi yapılıyor. Mineraller, antioksidanlar, vitaminler dokunun eskiye nazaran çok daha güçlü olmasını sağlıyor. 

Bu işlem saç ekimini takiben 6 ay sonra uygulanıyor ve bununla birlikte yeni çıkan saç tellerine bakım yapılmasını da sağlayan bir tedavi yöntemidir. Hormonal faktörler, beslenme bozuklukları, uyku sorunları gibi nedenlerle meydana gelen saç dökülmesi problemine karşı da bu işlemden istifade edilebiliyor. 

Bu arada sıklıkla merak edilen konulardan biri de kaç seans uygulanması gerektiğidir. Hastanın yaşadığı soruna ve yoğunluğuna bağlı olarak haftalık ya da 2 haftada 1 seanslar uygulanabilir. Sorunun ortadan kaldırılması için kaç seans uygulanması gerektiği de değişebiliyor ancak çoğunlukla 4 ila 10 seans sonrasında yüz güldüren bir netice elde edilebiliyor.

İğnesiz Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi yöntemi iğneli ve iğnesiz olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilebiliyor. Enjeksiyon acısı dahi olmadan cildinde yenilenme olmasını isteyenler tercihini iğnesiz mezoterapi yönünde kullanabiliyor. Bu yöntemde cildin yenilenmesini sağlayan elementler cilde enjeksiyon uygulanmadan gönderiliyor. 

Bio güçlendirme ve canlanma sağlamak için gerçekleştirilen bu işlemden kısa bir süre sonrasında ciltteki değişimi gözlemlemek de mümkün hale geliyor. Bu yöntemin özellikle cilt ya da saç sorunlarından kurtulmak isteyen ancak iğne korkusu olan hastalar için çok daha cazip bir seçeneğe dönüştüğünü söyleyebiliriz. Ciltte yeni kollejen üretimini tetikleyerek lekelerin ve ince kırışıklıkların giderilmesini de sağlayan iğnesiz mezoterapi yönteminde de hücrelerde biyolojik bir uyarım gerçekleşmesi hedefleniyor. iğne ile uygulanan mezoterapi kadar etkili olmasa da iğnesiz mezoterapinin en sık uygulandığı vücut bölgelerini şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Yüz
  • Boyun
  • Göğüs
  • Dekolte bölgesi 

Elbette ihtiyaç duyulması halinde vücudun diğer bölgelerinde de rahatlıkla tercih edilebildiğini belirtebiliriz. Yara ve sivilce izlerinin giderilmesinden çatlakların yol olmasına kadar çok sayıda farklı amaçla bu yöntem devreye girebiliyor. 

Selülit Mezoterapisi 

Selülit problemi özellikle kadınlar arasında son derece yaygın bir şekilde görülüyor. Aynı zamanda erkeklerde görülen bu sorun çoğunlukla hormonal faktörlere bağlı olarak ortaya çıkıyor. Lenf drenaj sonrasında görülen selülitin bir dolaşım bozukluğu olduğu da söylenebilir. 

Kozmetik ürün kullanımlarıyla çok başarılı sonuçlar elde etmek oldukça güçtür. İşte bu nedenle çok sayıda kişi tercihini mezoterapi yönteminden yana kullanıyor. Cildin altına enjekte edilen maddeler sayesinde kan dolaşımı hızlanıyor ve lenfatik dolaşım da düzenleniyor. 

Bu yöntem yağ depozitlerinin hızla çözülmesi için gerekli süreci başlatıyor. Böylelikle sert bir forma sahip olan bağ dokuda da bir düzelme elde edilebiliyor. Sadece haftada 1 defa uygulanan seanslar sayesinde söz konusu problemi azaltmak mümkün olabiliyor. Ancak sorunun ortadan kalkması için seansların düzenli olarak gerçekleştirilmesi ve minimum 4 seans uygulama yapılması gerektiğini de belirtelim. 

Özellikle diyet ve egzersiz yapılması, tedaviden çok daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Daha kısa sürede başarılı bir sonuç görmek isteyenlerin beslenme programı ve egzersiz ile mezoterapi yöntemini desteklemesi öneriliyor. Sonuç olarak özellikle belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan ya da hızlı kilo alıp vermeyle birlikte gelişen selülit sorununu bir kader olarak görmek yerine tedavi yöntemlerinden faydalanılabilir. Hastanın cilt yapısına uygun malzemeler ile hazırlanan karışım enjeksiyon ile cilt altına gönderiliyor ve hastanın seans sonrasında hemen gündelik yaşantısına geri dönmesi mümkün olabiliyor. 

Mezoterapi Fiyatları Nedir? 

Her hasta için mezoterapi fiyatları değişkenlik gösterebilir. Vücudun hangi bölgesine uygulanacağı, kaç seans uygulama yapılacağı ve hangi materyallerin kullanılacağı gibi unsurlar tedavinin fiyatlandırmasında belirleyici olan etmenlerdir. İşte bu nedenle farklı fiyatlar karşınıza çıkar. Randevu talep ederek fiyat bilgisi de alabilirsiniz.