Kol Germe

Yaşın ilerlemesi ya da kilo alıp verme gibi pek çok farklı unsura bağlı olarak zaman içerisinde kol bölgesinde sarkık bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu durum hem kadınlarda hem de erkeklerde yaşanan sorunlardan biridir. 

Elbette vücudun yer çekimine yenik düşmesi de sarkmaların nedenleri listesinde yer alıyor. Sarkmalar en çok üst kolun arka ile iç kısımlarında görülür. İşte bu noktada devreye brakioplasti yani halk arasındaki adıyla kol germe ameliyatı girer. 

Kol germe ameliyatının tek başına yapılabildiği gibi daha farklı estetik cerrahi işlemlerle birlikte de yapılabildiğini belirtebiliriz. Hastalar daha farklı sorunlardan da şikayetçi olduklarında tek bir operasyon ile bu sorunlardan kurtulabilirler. Özellikle kol germe ameliyatıyla birlikte göğüs büyütme ya da küçültme, bacak germe ya da karın germe gibi ameliyatların kombine şekilde gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Bunlarla birlikte vücudun farklı bölgelerinde kontur düzeltme amacına yönelik olarak gerçekleştirilen estetik girişimler de tercih edilebilir. 

Bazı hastalarda aşırı kilo kaybı sonrasında yağ dokusunda ciddi bir azalma meydana geliyor. Ancak cildin elastikiyetini kaybetmiş olması durumunda derinin toparlanması ve yeniden sıkı bir form kazanması mümkün olmuyor. Dolayısıyla fazla deri nahoş bir görünüme sebebiyet veriyor ve bu operasyonun yapılmasına ihtiyaç oluyor. 

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Elbette kollarınız sarkmalar nedeniyle ameliyata alındığında operasyon süresi farklı olacaktır. Ameliyatta liposuction yönteminden de faydalanılması durumunda da ameliyat süresi değişebiliyor. Bu nedenle her hasta için ameliyat süresi aynı olmayabilir. Ameliyatın genellikle 1 saat ila 2 saat arasında değişen bir sürede gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. 

Sadece fazla derinin çıkarılmasını hedefleyen operasyonlarda işlem daha kısa zamanda tamamlanabiliyor. Ancak fazla deriyle beraber koltuk altında ya da iç kol kısmında biriken fazla yağın da alınması gerektiğinde bu durumda operasyonun süresinde de bir uzama meydana geliyor. 

Elbette kol germe ameliyatı sonrası spor aktivitelerine bir süre ara vermek gerekecektir. Bu sürenin 4 hafta ila 6 hafta arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Sonrasında iyileşmenin tamamlanması halinde hastalar spor yaşantılarına da geri dönebilir. 

İyileşme sürecinde vücudu zorlayan hareketlerden kaçınmak, dokuların darbe almasını önlemek de önem taşıyor. Bir anlamda ameliyat genel olarak bazı konularda dikkatli olmayı gerektiriyor da diyebiliriz. 

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Çok sayıda kişi kollarındaki sarkmadan şikayetçi olduğu halde yara izi konusunda tereddüt ettiğinden ameliyat kararı alamıyor. Elbette bu ameliyat sırasında cilde kesi uygulandığından hafif bir iz kalacaktır. Ancak bu iz zamanla daha az belirgin hale gelir ve aynı zamanda ten rengine de döner. 

Sarkmanın kolun hangi bölgesinde olduğu gibi pek çok unsur kolun hangi bölgesine kesi uygulanması gerektiğini de belirliyor. Bu nedenle her hastada iz aynı bölgede olmayabilir. 

Örneğin kimi zaman sarkma sadece koltuk altıyla sınırlı olabiliyor ve bu durumda da dikiş izleri sadece koltuk altında, olabildiğince görünmeyecek bir yerde oluyor. Ameliyat öncesinde doktorunuza danışmanız ve operasyon izi de dahil olmak üzere her konuda sorularınızı yöneltmenizde fayda olacaktır. Böylelikle ameliyattan ne beklendiği ya da ne beklenmemesi gerektiği gibi konular da netlik kazanır. 

Kol Germe Ameliyatından Kimler Faydalanabilir? 

Şayet aşırı kiloluysanız ve zayıflama sürecindeyseniz öncelikle kilo vermeyi beklemenizde fayda olacaktır. Sonrasında ideal kiloya erişince ameliyat yapılması daha başarılı bir sonuç alınmasını sağlar. Bu operasyondan hem kadınlar hem de erkekler faydalanabiliyor. Ancak kişinin ameliyata engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması gerekir. 

Aynı zamanda hamilelik ve emzirme dönemlerinde de bu ameliyatın yapılamayacağını belirtelim. Bunun dışında dileyen herkes daha gergin ve daha genç görünen bir kol görünümüne sahip olmak için söz konusu ameliyattan istifade edebiliyor. 

Sadece birkaç gün sonra günlük hayata dönülebildiğinden hastaların bu operasyondan faydalanmak adına uzun süre yaşantısına ara vermesine gerek kalmıyor. Günümüzde bu operasyon da en gelişmiş teknikler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu nedenle hastaların iyileşme sürecinde zorlandıkları söylenemez. 

Estetik açıdan daha fit bir görünüm kazanmak için kol germe ameliyatından faydalanma kararı almak tüm hastalar için artık daha kolay oluyor. 18 yaşından büyük olmak kaydıyla dileyen herkes ameliyat için randevu talep edebilir.  

Kol germe ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak, kol germe ameliyatı fiyatlarını öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.

Operasyon Süreci

Öncelikle kol estetiği işleminin nasıl yapılacağı noktasında yağ dokusunun da önemli olduğunu belirtebiliriz. Şayet kişinin deri kalitesi iyi durumdaysa, sarkıklık mevcut değilse ve yalnızca yağ birikimi fazlaysa bu durumda liposuction yöntemi uygulanabiliyor ve gayet başarılı neticeler de elde edilebiliyor. 

Fakat deri sarkması belirgin bir düzeyde olan hastalar için liposuction yöntemiyle istenen görünüm elde edilemeyebiliyor. Bir başka deyişle bu yöntem yetersiz kalabiliyor. Elbette bu durumda kol germe işlemi gerçekleştiriliyor. Bu işlemin nasıl yapıldığını ise kısaca şu şekilde aktarabiliriz: 

  • Operasyon lokal anestezi altında yapılabildiği gibi ihtiyaç olması halinde genel anesteziyle de gerçekleştirilebilir
  • İşlem sırasında kol bölgesinde herhangi bir acı ya da ağrı hissedilemez
  • Kolun iç ve arka bölümüne çoğunlukla elips şeklinde bir kesi uygulanır
  • Bu kesi bölgesinden hem fazla yağ dokusu hem de fazla olan yani sarkan deri kesilerek çıkarılır 
  • İhtiyaç duyulması halinde operasyon sırasında lazer ile liposuction işlemi de yapılabilir 
  • Fazla dokunun çıkarılmasının ardından kesi uygulanan bölgeye iç kısımdan iki tabaka halinde dikiş atılır
  • Müdahale edilen bölge yumuşak pansuman ile sarılır ve operasyon tamamlanır

Operasyon Sonrası 

  • Gerçekleştirilen ameliyattan sonra hastanın klinik ortamda istirahat etmesine gerek olmaz ve birkaç saat sonrasında taburcu olarak evine gidebilir
  • Bir sonraki gün sargının açılması ve ameliyat bölgesinin kontrolden geçirilmesi gerekir
  • Hastalar ameliyat sonrası doktor tarafından tavsiye edilen korseyi 2 ila 3 hafta boyunca kullanmalıdır
  • Ayrıca kol germe ameliyatından sonra hastaların kollarını yüksekte tutması gerekir
  • Ameliyatı takiben 3 hafta boyunca spor yapılmamalı ve vücudu zorlayan hareketlerden kaçınılmalıdır
  • 3 hafta sonrasında ise kol hareketleri yapmamak kaydıyla hafif egzersiz ve spor yapılabilir
  • Doktor tarafından reçete edilen ilaçların muntazam bir şekilde kullanılması ise çok önemlidir 
  • Doktorun öneri ve uyarılarına dikkat edilmesi durumunda sorunsuz ve gayet konforlu bir iyileşme dönemi yaşanabilir
  • Ameliyattan önce doktorunuz ile görüşerek iyileşme sürecinde neler yaşandığı hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.