Yaş aldıkça cilt altı elastin ve kollajenin gevşemesi, miktarının azalması nedeniyle destek ve sıkılaştırma görevi yerine getirilemez. Zamanla kas ve yağ dokunun da sıkılığı azaltmasına bağlı olarak cildin gergin yapısı bozulur ayrıca cilt altı destek dokunun da azalmasıyla kemik dokunun dış kısmını oluşturan periost (kemik zarı) ile cilt arasındaki mesafe artar.
Dolayısıyla gevşek, kendimize bir kaç beden bol gelen, yer çekiminin etkisiyle aşağı doğru sarkan bir cildimiz olmuştur artık. Bu durumu en sık olarak yüz ve boyun bölgesindeki sarkmalarda hissederiz. Boyun bölgesinde en sık rahatsız olunan noktalar; çene altında, orta hatta, gıdı bölgesinde, bazen de kulak arkasında gözlenmektedir. Yüzümüzde ise derin kırışıklıklar yanı sıra, kişiden kişiye değişmekle birlikte sıklıkla yanaklar, elmacık kemikleri ve göz kapaklarında cilt sarkmaları gözlenir. Şikayetin lokalizasyonuna göre yalnızca yüz, yalnızca boyun ya da her ikisi birden kombine şekilde germe operasyonu yapılabilir.
Yüz ve boyun germe ameliyatında cerrah seçimi çok önemlidir. Hastalarımızın yüzü belki zaman olarak 10-15 yıl öncesine döndürülecektir fakat yaşlanma süreci devam edecektir. Bu nedenle on-onbeş yıl sonra tekrar müdahale ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle bu geliştirilen yöntemler tekrarlanabilir olmalı ve birinin yapılması ileride bir başka yöntemin yapılmasına engel olmayacak şekilde olmalıdır.
Yaş almayla birlikte ciltte gevşeme, vücut metabolizmasının da yavaşlamasıyla, kilo alma, cilt altı yağ doku artışı meydana geleceğinden boyun bölgesinde kalınlaşma,ve sarkık bir boyun görüntüsüyle karşılaşılabilir. Bu durum boyun germe ameliyatı için iyi bir aday olduğunuzu göstermektedir. Kişiyi genç ve zarif gösteren boyun bölgesinin bazı durumlarda tamamen farkedilemez hale geldiği de görülebilmektedir. Cinsiyet gözetilmeksizin yapılan, erkek hastaların da yaygın bir şekilde uygulattığı boyun germe ameliyatları sonrası hastalarda belirgin bir gençleşme görülmektedir. Bu operasyon genellikle yüz germe ameliyatının devamı niteliğinde yapılsa da izole olarak boyun germe şeklinde de uygulanabilmektedir.
Gıdı bölgesi derisi vücudun diğer bölgesindeki derilerden farklı olduğu için gıdı bölgesindeki yağ fazlalıklarının liposuction yöntemi ile alınması çoğu zaman çok anlamlı olmayacaktır, sonrasında boyun derisinde hiç istenmeyen sarkıklık da oluşabilmektedir (erkekler de kısmen başarılı).
Boyun bölgesinde yağlanmanın olması, elastikiyetin yitirilmesi, sarkmanın oluşması ancak yüz gerdirmeye hiç ihtiyaç duymayan bir hasta için, çene altındaki doğal kıvrımlar taklit edilerek kesi oluşturulması ile boyun gerdirme operasyonu yapılır. Sigara kullanan hastaların akciğer kapasitesini artırabilmek amacıyla operasyondan birkaç hafta önce sigarayı bırakmaları önerilir.
Boyun gerdirme operasyonu genel anestezi altında yapılan, tamamen ağrısız bir operasyondur. Hasta boyun altına yerleştirilecek drenlerden dolayı 2 gün hastanede yatışını yaptıktan sonra taburcu edilir. Boyun gerdirme ameliyatı sonrasında hastalarımız, çene ve boynun birbirinden ayrıldığını, çenenin belirginleşerek daha genç bir görünüme ulaşacaklardır.
Yüz gerdirme ve boyun gerdirme tek başlarına gerekli olabildiği gibi, bazı hastalarımızda hem yüz hem de boyun deformasyonu birlikte gözlemlenir. Bu gibi durumlarda, yüz gerdirme ve boyun gerdirme operasyonları aynı ameliyat içerisinde birleştirilirler. Yüz gerdirme operasyonunda kullanılan kesiler kulak arkasından saçlı deriye doğru uzatılarak boyun derisi ve kasları yukarıya doğru çekilir, fazlalık olan deri toparlanır ve kesi kapatılır. Yüz ve boyun gerdirme operasyonunda gıdı bölgesinde yağlanmanın da bulunduğu durumlarda liposuctionda operasyonun içine dahil edilebilir.
Son yıllarda özel tasarlanmış askı maddeleri de yüz ve boyun estetiğinde kullanılmaya başlanmıştır. Bu askılar üzerinde dokuları tutmaya yarayacak çıkıntıları olan medikal ipliklerdir. Çok ince iğneler ile deri altına yerleştirilen askılar, dokulara tutunarak, dokuları yukarı doğru çeker ve ciltde daha gergin bir görünüm ortaya çıkarır. Bu medikal askılar doğal asitlerden oluşur ve kullanıldıktan sonra, 8-12 ay içinde deri altında erirler.
Askıların eriyerek bağ dokusuna dönüşmesi sonucunda sarkmalar tekrar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Askılama tekniği 8-12 ay içerisinde tekrarlanması gereken bir operasyondur. Askıların dışarıdan hissedilme olasılığı yoktur. 30 dk süren kısa bir operasyondur. Operasyon sonrası hasta iki saat gözetim altında tutulduktan sonra günlük yaşamına dönebilir. Askılama tekniği ile sarkmalar düzelmiş olur ancak gıdı bölgesinde yağlanmaların olduğu hastalarımızda tek başına yeterli değildir.
Yüz ve boyun germe operasyonu 4-5 saat süren ve tam teşekküllü hastanede genel anestezi ile yapılan bir ameliyattır. Boyun cildinin altında kan birikimini önlemek ve yara iyileşmesi kolaylaştırılması amacıyla dren yerleştirilir. Yerleştirilen dren hastamızdan bir yada iki gün sonra çıkarılır. Dren çıkarılması ile hastalarımız taburcu edilir.
Ameliyat sonrası cildin yeni yerine adapte olma sürecinde hastalara bir bandaj kullanımı önerilir. Bandaj kullanımı için süre bir hafta on gün kadardır. Yüz ve boyun gerdirme ameliyatı sonunda hastalarımız daha gergin, estetik ve genç görünüme kavuşacaklardır.
Yaş alma, aşırı kilo alma, çeşitli cilt hastalıkları, yumuşak doku hastalıkları veya bazı sistemik hastalıklarda, ani kilo değişimlerinde ciltte bollaşmalar, gevşeme ve sarkmalar oluşabilir. Cilt ile cilt altı yağ doku arasındaki olması gereken sıkı ilişki korunamayabilir ve cilt yer çekimine yenik düşerek aşağı doğru yer değiştirebilir. Ya da o bölgede fazla miktarda yağ doku oluşabilir. Bu durum boyun ya da beraberinde yüz germe ameliyatı adayı olduğunuzu göstermektedir.
Boyun germe ameliyatı genellikle yüz germeyle kombine olmakla birlikte izole olarak da yapılabilmektedir. Genel anestezi altında ameliyathane koşullarında operasyon yürütülmektedir. Boyun bölgesinde yağ artışı da olması durumunda liposakşın da ameliyata kombine edilmelidir.cilt altı yağ doku alınıp çene ve boyun ayrılarak daha genç bir görünüm elde edilir. Kesi yerleri izin görünmemesi adına saçlı deri hizasına yapılır ve cilt ve kaslar kaldırılır.
Ameliyat yaklaşık olarak 4 – 5 saat sürmektedir. Ameliyat sonrası mevcut uygulama alanında kan birikmemesi için dren yerleştirilir. Ameliyat sonrası yeni cildin ve yumuşak dokuların yerine oturup adapte olabilmesi için 1 hafta 10 gün kadar bandaj uygulaması önerilmektedir.
Son yıllarda eğer boyun bölgesinde yağlanma yoksa yani hastanın eş zamanlı olarak liposakşın ihtiyacı da yoksa askılama tekniği de kullanılabilir. Bu teknikte cilt altı dokuya özel olarak tutunabilen medikal askı malzemeleri ince iğne ile cilt altına yerleştirilir. Uygulama yaklaşık olarak 30 dakika sürer.
En büyük avantajı uygulama sonrası yaklaşık 2 saat gözetim altında kalan hasta, sonrasında normal hayatına dönebilir. Yalnız bu teknikte dezavantaj olarak uygulamayı yaklaşık 1 yıl sonra tekrarlamak gerekir çünkü askının ömrü 1 yıldır ve sonra içeride kendiliğinden bağ dokuya dönüşür.
Yüz veya boyun germe ameliyatından sonra boyun bölgesinin daha belirgin hale gelmesi ve boyun ve çenenin birbirinden ayrılmasıyla kişide ciddi oranda genç bir ifade elde edilir.
Boyun germe fiyatları ve ameliyatı hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.