Kilo alıp vermek sadece yüz ya da boyun bölgesinde sarkma yapmaz. Aynı zamanda bacaklarda da gevşeme ve sarkmalar meydana gelebilir. Özellikle hamilelik döneminde alınan kiloların ardından bu sorun sıklıkla yaşanıyor.
Özellikle üst bacak bölgesinde sarkmalar daha net gözlemlenebilir. Elbette bu durum hastalarda rahatsızlık yaratıyor. Estetik açıdan nahoş bir görünüm sunuyor olması ile birlikte yürürken de çeşitli rahatsızlıklar hissedilebiliyor. İstenen her kıyafetin giyilememesi, cilt tahrişleri gibi pek çok problem ortaya çıkabiliyor.
İşte bu noktada devreye bacak germe ameliyatı giriyor. Bu ameliyat, kilo verme sonrasında meydana gelen cilt sarkmalarının düzeltilmesi için de yapılabilir. Sarkmanın derecesine ve cilt kalitesine bağlı olarak hastaya lazer lipoliz işleminin yapılması da bir seçenektir.
Lazer lipoliz çok sayıda hastada başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlıyor. Lakin kimi zaman bu yöntemin tek başına yeterli olamadığını da belirtmek gerekiyor. Özellikle sorunun kapsamının genişlemesi durumunda üst bacak germe ya da uyluk germe gibi isimlerle anılan operasyonun gerçekleştirilmesi gerekiyor.
Elbette karar aşamasında derinin elastikiyeti ile birlikte ortaya çıkabilecek kesi izleri gibi hususların da değerlendirilmesi gerekiyor. Çoğu zaman hastalar bacakların birbirine sürtünmesinden rahatsızlık duyuyor. Çünkü ciltte tahriş olması, pişik, mantar gibi çeşitli sorunlar yaşanabiliyor.
Özellikle bazı hastalarda bu fiziksel sorunların daimi olması, günlük hayatı ciddi düzeyde sıkıntıya sokabiliyor. Dolayısıyla bu operasyon, hastaların fiziksel açıdan yaşadığı sorunların ortadan kalkmasını da sağlıyor.
Bacak germe fiyatları ve operasyon hakkında bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Öncelikle hamilelik döneminde cerrahi müdahale yapılması sakıncalı olacağından hastaların doğum ve emzirme döneminin sona ermesini beklemesi gerekir. Hatta doğum sonrası kiloların verilmesinin ardından ameliyat planlamasının yapılması çok daha doğru olacaktır. Kişinin ameliyat olmaya engel bir sağlık sorununun bulunmaması da gerekir. Bunun dışında bacak iç kısmında fazla gevşeme, sarkma meydana gelmiş olan kişiler bu operasyon için uygun bir adaydır.
Gerek estetik açıdan gerekse fiziksel ve psikolojik açıdan bu görünümden rahatsız olanlar rahatlıkla ameliyat kararı alabilir. Özellikle kilo alıp verme sonrasında bacak derisinde sıkılaşma elde edemeyenler için ideal bir tıbbi müdahale olduğunu belirtebiliriz.
Neredeyse her estetik ameliyatta bir miktar da olsa iz kalabilir. Bacak germe ameliyatında temel amaç iç bacak bölgesine daha sıkı ve estetik açıdan daha güzel bir görünüm kazandırmaktır.
Bunun için fazla yağ ile derinin vücuttan tahliye edilmesi gerekir. Zira derideki sarkmalar ancak bu sayede ortadan kaldırılabilir. Cilde kesi uygulanmasına ihtiyaç olduğundan hafif de olsa deride iz kalır.
İç bacak bölgesine müdahaleyi kapsayan uyluk germe ameliyatları sonrasında kalan iz, kesi uygulanan derinin durumuna bağlı olarak değişiyor. Cildin yapısı da izin ne oranda belirgin olduğunu etkiliyor.
İlk zamanlarda iz daha kırmızı ve belirgin olacaktır. Ancak zamanla tıpkı yara izlerinin solması gibi dikiş izleri de solar ve ten rengini alır. Bu nedenle izler zaman içerisinde çok daha az belli olacaktır.
Cerrahi müdahalelerin tamamı kendi bünyesinde bazı riskler barındırır. Dolayısıyla bacakta sarkma durumunda gerçekleştirilen bu ameliyatta da çeşitli riskler mevcuttur. Ancak çok sayıda ameliyat ile kıyaslandığında risklerin daha az olduğunu belirtebiliriz.
Enfeksiyon ve kanama riskinden söz edilebilir. Deneyimli bir doktorun tercih edilmesi durumunda bu risklerin gerçekleşme ihtimali daha az olur. Enfeksiyon riskine karşı operasyon sonrasında antibiyotik ilaç reçete edilir.
Hastanın ameliyat öncesinde mutlaka muayeneden geçirilmesi gerekiyor. Hastanın bu operasyondan beklentisi, uyluk bölgesinde bulunan cildin kalitesi değerlendirilir. Mevcut yağ fazlası da gözden geçirilir.
Sadece yağlanma söz konusuysa lipomatik ile liposuction yeterli olabiliyor. Ancak sarkma da mevcutsa bu durumda ameliyat planlaması yapılıyor. Operasyon sürecine dair bilinmesi gerekenleri hemen aktaralım:
En sık merak edilen unsur ameliyattan sonra ağrı olup olmadığıdır. Hafif düzeyde bir ağrı olması mümkündür. Ancak doktor tarafından reçete edilen ilaçların kullanımı ile bu ağrının ortadan kaldırılması mümkündür.
Hastaya ciddi anlamda rahatsızlık verecek bir ağrı yaşanmaz. Operasyon sonrasında dair merak edilen hususları şu şekilde sıralayabiliriz:
Ameliyat süresi her hastada aynı olamaz. Öncelikle ameliyat tekniği ve hastadan ne oranda yağ ile deri dokusunun çıkarılacağı belirlenmelidir. Bu unsurlar operasyonun süresini de etkiler. Şayet yağ dokusunun çıkarılması gerekmiyorsa operasyon daha kısa zamanda tamamlanır.
Genel olarak ameliyatın 1 ila 2 saatte tamamlandığını belirtebiliriz. Hazırlık aşaması ile birlikte toplam süre 2,5 saati de bulabilir. Bu konuda ameliyat öncesi doktorunuz tarafından bilgilendirilirsiniz.
Hastalar bacak germe ameliyatı fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmak isteyebilir. Ancak muayene öncesinde tahmini de olsa bir fiyattan söz etmek yanıltıcı olur. Çünkü öncelikle ameliyat planlamasının yapılması gerekir.
Ne oranda doku çıkarılacağının belirlenmesine gereksinim vardır. Bununla birlikte kullanılan teknikler ve doktorun deneyimi gibi unsurlar da fiyatları etkileyebiliyor. Ancak fikir vermesi bakımından bu ameliyatın fiyatının çok yüksek olmadığı bilgisini aktarabiliriz.
Makul bir bütçe ayıran hastalar rahatlıkla söz konusu operasyondan faydalanabilir. Böylece yaşadıkları sorunlara kalıcı bir çözüme kavuşmuş olacaklar. Randevu alarak muayene olabilir ve ardından net bir fiyat bilgisi edinebilirsiniz.